Hogy pénzét a legnagyobb biztonságba tudja

Ügyfélcentrikus működésével Társaságunk kiemelkedő sikereket ért el az állampapír- és vállalati kötvény-kereskedelem területén is.

Az elsődleges forgalmazói rendszer bevezetése óta az Erste Befektetési Zrt. piaci részesedését jelentősen növelte, így a céget jelenleg a legnagyobb forgalmat lebonyolító elsődleges forgalmazók között jegyzik.

Állampapír-üzletágunk a konzervatívabb, kockázatkerülő befektetők részére kínál befektetési lehetőségeket.

Az állampapírok hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, melyek esetén a kamat és tőke visszafizetését az állam garantálja. Az Erste Befektetési Zrt. ehhez társítja azt a szaktudást, odafigyelést, amellyel ügyfelei a lehető legnagyobb biztonságban tudhatják megtakarításaikat.

Állampapír szótár

A legfontosabb tudnivalókat az alábbi listában összegyűjtöttük Önnek.

NévértékA kibocsátó által törlesztésként visszafizetendő összeg.
KuponAz éves kamat öszegének a névérték százalékában kifejezett nagysága.
KamatnapAz a naptári nap amikor a kamatfizetés esedékes.
Nettó Árfolyam100 egységnyi névérték piaci ára, ami nem tartalmazza a felhalmozódott kamatot.
Bruttó Árfolyam100 egységnyi névérték piaci ára felhalmozódott kamattal együtt.
Vételi hozamAz a lejáratig számított hozam, amit a vásárló realizál, ha minden a kötvényből származó pénzáramlást ugyanazon hozam mellett tud újra befektetni, és a kötvényt lejáratig megtartja.
Eladási hozamAz a hozam ahol az Erste Befektetési Zrt. visszaveszi az ügyfelétől az adott kötvényt.
Hozam árfolyam problémaA kötvény árfolyama meghatározza a kötvény hozamát és viszont. Mivel Magyarországon hozamban kereskedik a kötvényeket, ezért történik az árjegyzés nálunk is hozamban.
Diszkont kincstárjegyA diszkont kincstárjegy árfolyama a piacon kialakult hozam függvénye, ami 100 egység névérték piaci árfolyama, ami egy 0 és 100 közötti érték, ami a lejáratkor 100-ra emelkedik.